Učna pot ob reki Kokri

Po pravici povedano sem za učno pot ob reki Kokri izvedel šele kakšen mesec nazaj od novih sosedov, ki sta rekla, da se večkrat tam sprehodita. Zato me je zainteresiralo, da se še sam tam enkrat sprehodim in lepa nedelja je bila kot nalašč za to. Malo sem moral po spletu še raziskati, kje se to sploh nahaja in videl, da najbolje parkirati kar pri Športnem parku Raka pri Visokem. To sicer ni čisto na skrajnem koncu učne poti, je pa vseeno skoraj pri koncu poti, če smatramo začetek v Tupaličih. Za tiste, ki niso iz okolice Kranja, naj povem, da je to med Kranjem in Preddvorom, se pravi Gorenjska.

Prvo sem se odpravil v nasprotno smer od toka reke Kokre proti Tupaličih. Že na začetku poti nas pričaka informativna tabla Prodišča ob reki Kokri.

Prodišča ob reki Kokri

Prodišča ob reki Kokri

Učna pot ob reki Kokri je ves čas brez vzponov in poteka na makadamski cesti ter je primerna za vsakogar. Primerna pa je seveda tudi za kolesarje. Med potjo je več informativnih točk. Naslednji na vrsti sta bili Reka Kokra se predstavi in Zgodba o sedmih mlinih. Ta del je po mojem mnenju najbolj zanimiv za videti, ker ima tam reka Kokra dva padca.

Reka Kokra

Reka Kokra

Od tu sem nadaljeval pot še naprej, kjer je bila naslednja informativna table Gorska reka Kokrat povezuje človeka in naravo.

Reka Kokra povezuje človeka in naravo

Reka Kokra povezuje človeka in naravo

Nato pa sem po še nekaj nekaj hoje prišel do začetne točke v Tupaličih, na drugi strani mostu pa je tam Breg ob Kokri. Od tam sem se vrnil na začetek poti in še malo naprej do konca poti v Visokem. Do tja je približno 2 km poti, tako da sem vse skupaj prehodil približno 4 km, ker sem se moral vrniti do avta nazaj.

Če ste iz okolice Kranja in nimate ideja kam še iti, priporočam ogled te poti.

  • Share/Bookmark

Tags: , , , , ,

Komentiranje je onemogočeno.