Rilkejeva pot

Rilkejeva pot se nahaja med Sesljanom in Devinom v Italiji v bližini Slovenije. Za tiste, ki niste z obale, je najbližja pot do tja čez mejni prehod Fernetiči pri Sežani. Izhodišče za Rilkejevo pot je pri sezonskem informacijskem centru v Sesljanu. Tam je manjše parkirišče, ki pa je lahko verjetno hitro zasedeno ob lepih dnevih, zato se potem parkira še ob robu dovoznih poti. Že z bližine parkirišča se ponuja lep razgled na Sesljanski zaliv.

Sesljanski zaliv

Rilkejeva pot je dolga približno dva kilometra in primerna za bolj kot ne vsakogar. Pot poteka na vrhu Devinske stene in se tako na sami poti ponujajo lepi razgledi proti morju, pot pa dodatno začinijo ostanki vojaških utrdb. Prva, ki se nahaja že kar blizu izhodišča, je še posebno zanima, ker spodaj skriva kaverno, tako da se skozi kratek predorček lahko sprehodivo in pogledamo direktno nad skalnato steno. Še dodatno pa pot popestrijo pogledi na Devinski grad, ki se nam ves čas poti ponuja.

Rilkejeva pot

Rilkejeva pot

Če je le čas in volja, priporočam še ogled Devinskega gradu, ki je vsaj v pomladnem času z vsem zelenjem še posebej lep. Drugače pa bo v vseh letnih časih zanimiv ogled muzeja, kjer se lahko sprehodimo skozi stare grajske sobane. Zanimiv je tudi ogled bunkerja. Pa razgled na vrhu stolpa tudi odtehta malo naporov po stopnicah. Ne daleč stran pa se nahaja tudi stari Devinski grad.

Devinski grad

Devinski grad

  • Share/Bookmark

Tags: , , , , , ,

Komentiranje je onemogočeno.